Carlos ville bli lucia – tycker att killar ska våga göra tjejsaker

Internationella Engelska skolan i Västerås har två lucior i luciatåget i år. En kille och en tjej. <ul><big><b>LÄS MER: </b><a href=”http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/785108-forbannade-foraldrar-krankta-over-fotoforbud-pa-lucia”>Förbannade föräldrar kränkta över fotoförbud på lucia </a></big></ul>

Det började som ett skämt när Carlos, 15, ville vara lucia.

– Jag och mina killkompisar ville skämta och så sen insåg jag att jag faktiskt hade en poäng. Jag vill vara en förebild för killar då jag är en relativt stor profil på vår skola, säger Carlos till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag har stor respekt för alla traditioner, men jag ville göra någonting stort så att man verkligen kan göra skillnad och försöka bryta normerna. Det är inte fel av killar att göra saker som anses vara tjejgrejer.

<div id=”fb-root”></div> <script>(function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)0; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/all.js#xfbml=1″; fjsremoved.insertBefore(js, fjs); (document, ’script’, ’facebook-jssdk’));</script><div class=”fb-post” data-href=”https://www.facebook.com/video.php?v=10154978428470038″ data-width=”466″><div class=”fb-xfbml-parse-ignore”><a href=”https://www.facebook.com/video.php?v=10154978428470038″>Inlägg</a> av <a href=”https://www.facebook.com/Sveriges.Radio.P4.Vastmanland”>Sveriges Radio P4 Västmanland</a>.</div></div>

– Jag har märkt att det har påverkat killarna i skolan, de ser mig som en förebild och att de tycker det är kul, säger Carlos till P4 Västmanland.

Läs hela artikeln