Stoppa vansinnet på olycksdrabbade E18

Stoppa vansinnet på olycksdrabbade E18

Trafik. Dagligen ser vi rubriker i lokalpressen om att olyckor hänt på E18 mellan Köping–Västerås. Olyckor som skapar oändligt lidande för de inblandade. Olyckor som snart, om det inte redan skett, drabbar de som bor på sträckorna som Trafikverket leder om i Köping. Tung trafik. Vanlig trafik. Genom bostadsområden. Förbi dagis. Hundratonnare lastbilar passerar dessa ställen av den enkla anledningen att staten i Sverige inte bryr sig ett dugg om detta.Planer på att bygga om finns någonstans runt 2025. Ja det va ju nåt att glädjas åt. Hur många har omkommit under denna period? Under tiden experterna funderar får vi tydligen dras med detta. Är vi nöjda med det vi som bor i närområdet ? Vad tycker ni i Munktorp och Kolbäck ? Är det mysigt att få trafiken inpå knutarna nästan dagligdags ? Personligen tycker jag att det är dags att tycka till högt i denna fråga. Det finns en sida på facebook som heter ” Ny E18..Köping-Västerås..Vi som vill ha det,NU.!”. Där kan du som läsare gå in och säga vad du tycker och se vad andra tycker. Men för det mesta så stannar det med en gilla knapptryckning. Att tycka illa om nåt är ok. Bara man inte behöver engagera sig.Är det inte snart dags att vi alla i KAK-regionen engagerar oss i denna fråga? Eller är vi för fega för det? När kommer nästa dödsfall att ske? På E18 ? Utanför ett dagis i Köping? Mellan Köping och Kolbäck? Stoppa detta vansinne nu. Engagera dig och få ett slut på denna trafikcirkus. Skall vi i Sverige ha ett fungerande trafiknät, så måste en vägsträcka som E18 mellan Köping och Västerås byggas om. Nu.

Läs hela artikeln