Leif fällde älg – med boulekula

VÄSTERÅS. Leif Fornstedt från Västerås fick oväntat besök av några älgar som tog sig in i hans trädgård och började äta äpplen. Leif gick ner och jagade bort dem, men efter en stund kom en av älgarna tillbaka. – Hon sprang in här och fortsatte äta på ett annat träd. Men då tänkte jag att det ska hon inte få äta sönder. Så jag springer ner och hojtar och då kommer hon mot mig. Det enda jag hade i närheten var en boulekula som jag kastar och sen springer jag. När jag tittar tillbaka ser jag fyra ben sticka upp i luften, säger Leif Fornstedt till Jakt & Jägare. <ul><biG>LÄS MER: 13 typer i trafiken som vi är riktigt trötta på </big></ul>Leif trodde först att älgkon hade svimmat av, men när han gick fram visade det sig att älgen var död. – Nästa gång kastar jag inte en boulekula, då blir det nog en tennisboll. Jag har fällt älgar innan, men inte av så här stor kaliber, säger Leif till Jakt & Jägare.

Läs hela artikeln